yachtcharter sneek

Yachtcharter Sneek

Sneek. Een prachtige stad in de even prachtige provincie Friesland. Zeker mooi om vanaf het water te ontdekken. Een boot huren bij een yachtcharter in Sneek is dan ook zeker aan te raden. Vanuit deze waterpoortstad ligt de wereld aan uw voeten. Het is aan u of u de Friese wereld wilt ervaren vanaf een zeilboot of een motorboot. Bij een yachtcharter in Sneek kunt u voor beide terecht.

Yachtcharter met motorjachten en zeiljachten in Sneek

Sneek en de rest van Friesland is samen te groot om in één dag te bewonderen. En wat is er dan lekkerder om op het jacht te kunnen overnachten? De zeiljachten en motorboten hebben letterlijk meer dan voldoende ruimte aan boord voor 2 tot zelfs wel 6 personen (afhankelijk van het jacht dat u kiest). Met een keuken, toilet en zelfs douche heeft u dan ook alles bij de hand wat uw reis comfortabel maakt. Beide jachten hebben vaak ook een geringe diepgang, wat betekent dat u meer wateren kunt bezoeken. U kunt meer plekken bereiken. Denk natuurlijk wel om bruggen. Zeker met een zeiljacht.

Weinig ervaring met varen?

Voor alles is een eerste keer. Het kan natuurlijk zijn dat u nog niet zo vaak aan het roer van een jacht heeft gestaan. Dan is het een absolute must om eerst even een paar vaarlessen te nemen. Immers: u gaat immers ook geen auto besturen als u geen rijervaring / rijbewijs hebt. Op het water is dat niet anders. Hoewel een vaarbewijs niet nodig is voor veel jachten, is het wel zeker belangrijk dat u (uit ervaring) weet hoe u moet varen. En wat de regels op het water zijn.

Leren varen kan vaak ook bij de yachtcharter in Sneek waar u een boot wil huren. Het biedt u meer zekerheid onderweg en daardoor ook meer plezier. Een erkende CWO gecertificeerde instructeur gaat met u mee het water op en leert u de fijne kneepjes van het vak.

3 vaarroutes vanuit Sneek

Zoals gezegd ligt de wereld aan uw voeten vanuit het hart van Sneek. Een paar leuke routes die we u niet wilden onthouden:

  • Rondje Súdwest: een ‘staande mast’ route. Mooi voor als u een zeiljacht Vaar vanuit Sneek over IJlst naar het dorp Heeg. Via het Heegermeer, de Fluessen door naar Workum. En vanuit Workum door het kanaal de Workumertrekvaart naar Bolsward. U maakt het rondje compleet om vervolgens door te varen naar Nijezijl, IJlst en weer op naar Sneek.
  • Woudaaproute: u vaart over het Sneekermeer naar Terherne. Vervolgens over de Goëngarijpsterpoelen naar Langweer en uiteindelijk weer door naar Woudsend en Heeg.
  • Met de grotere zeiljachten en motorjachten kunt u het IJsselmeer gaan trotseren. U kunt bijvoorbeeld eerst eens Heeg bezoeken en het Heegermeer. En vanuit daar doorvaren over het Groote Gaastmeer naar het IJsselmeer.

Huur uw boot bij een yachtcharter in Sneek

Er zijn nog zoveel andere mooie vaarroutes binnen Friesland. Vraag gerust uw gekozen yachtcharter naar andere routes. Zij hebben een kaart voor u liggen en weten u de ins en outs van Friesland te vertellen. Kom dus gezellig het noorden en huur uw boot bij een yachtcharter in Sneek.