Boom voor in je tuin

Wil jij ook een boom in je tuin?

Niet iedereen heeft de luxe van een groot landgoed of een grote tuin, maar dit betekent niet dat je je tuin niet net zo mooi kan inrichten met bomen en planten. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel soorten en maten waardoor er voor iedere tuin wat geschikt is.

Het is vaak verstandig om goed je te laten informeren bij een boomkwekerij voordat je een boom gaat aanschaffen. Het voordeel van het aanschaffen van een boom bij een kwekerij is dat deze vaak een stuk kleiner zijn waardoor ze nog ontzettend veel gaan groeien en vaak ook in prijzen een stuk lager liggen dan een boom bij een tuincentrum. Kijk eens bij buitengevoel.com welke verschillende bomen er zijn en welke misschien wel in jouw tuin past.

Of je nu een boom of plant in je voortuin wilt plaatsen of in je achtertuin dit maakt niet uit. Wel is het verstandig om te kijken bij de plaatsing van een boom dat deze niet continue in zonlicht zal staan, maar ook schaduw krijgt door de dag heen. Maar welke soorten bomen en planten zijn nu eigenlijk geschikt voor een kleine tot middelgrote tuin?

Hieronder een paar benoemd;

Krentenboompje

De krentenboom is een meer stammige heester, maar kan ook als een éenstammig boom gekweekt worden. De witte bloei in het voorjaar ziet er prachtig uit, maar in de herfst geeft de oranje herfstkleur ook een prachtig gezicht. 

Duivelswandelstok

De duivelswandelstok zal na 10 jaar een hoogte van 3 meter bereiken waardoor dit een zeer geschikte boom is voor een kleine tuin. De uitlopers zijn gemakkelijk af te steken waardoor dit een probleemloze kleine boom voor je tuin is

Judasboom

De judasboom bloei in het voorjaar met felroze bloemen op kaal hout. Het blad is hartvormig en ziet er de gehele zomer goed uit. In de herfst zal het blad een warmgele kleur krijgen. De boom zal na 10 jaar 4 meter hoog zijn.