Wat komt kijken bij een peuterbed?

Wat komt er kijken bij het kopen van een peuterbed?

Op een gegeven moment is jouw kindje klaar voor de overstap van ledikant naar peuterbed. Dit kan pas als je kindje goed de grenzen kent van het in bed blijven liggen en het zelf uit bed mogen stappen. Als je kindje dit nog niet snapt, dan is jouw kindje nog niet klaar voor het peuterbed en is het verstandig om nog even het ledikant aan te houden. Meestal is een kindje rond zijn of haar derde levensjaar er klaar voor. Maar waar moet je dan op letten?

Peuterbed kopen

Als het grote moment daar is, dan kan er een peuterbed gekocht worden. Het is leuk om het bed samen met je peuter te gaan uitzoeken. Maar waar komt er kijken bij het kopen van een peuterbed? Het allerbelangrijkste is de veiligheid. Dit betekent dat je kindje er niet te snel kan uitvallen, vaak is er bij een peuterbed toch nog een opstaande rand. Ook is een peuterbed lager dan een bed voor volwassene, als je peuter er dan toch uitvalt, dan is het tenminste een lage val. En als laatste zijn is het goed om er op te letten dat er geen scherpe kanten aan het bed zitten, zodat stoten voorkomen wordt. Gelukkig zijn er heel veel peuterbedden waarbij de veiligheid dik in orde is. Dan is het vooral een keuze van een leuk design en leuke kleuren.

Peuterkussen

Bij de overstap naar het peuterbed hoort ook een kussen! Kindjes die nog in een ledikant slapen hebben namelijk nog geen kussen nodig. Pas vanaf een jaar of drie heeft een kindje een kussen nodig om zijn of haar hoofdje te ondersteunen. Het is dan verstandig om een specifiek peuterkussen te kopen. Deze bieden voldoende steun, zijn niet te groot en zijn veilig voor jouw kindje. Bovendien zijn ze makkelijk te wassen zodat ze altijd fris zijn.

Dekbedovertrek

Ook nieuw aan de overstap naar het peuterbed is het dekbedovertrek. De eerste tijd slaapt je baby vooral in een slaapzak of ingebakerd. Bij een peuterbed hoort echter ook een kinderdekbed. Deze komen er in allemaal verschillende kleuren en designs. Ga samen met je peuter op zoek en maak er een feestelijk uitje van!