data simkaart voordelen

Wat is een data simkaart en wat zijn de voordelen?

Met een data simkaart kun je overal waar je bent gebruik maken van het internet. Dat is wel zo handig! Alles wat je hiervoor nodig hebt is een data simkaart en een apparaat waar de data simkaart in geplaatst kan worden. Daarna kun je zorgeloos mobiel internetten zonder WiFi netwerk. Aangezien het zo makkelijk is, kiezen velen ervoor om een data simkaart aan te schaffen. Je kunt hier meer lezen over een data simkaart en waarom het handig is.

Belangrijke voordelen

De data simkaart heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • In het buitenland internetten
  • Veilig internetten
  • Voorkom extra kosten
  • Bepaal bij prepaid zelf je kosten

De focust ligt in deze blog op de bovenstaande belangrijke voordelen. Deze worden hieronder beschreven.

In het buitenland internetten

Met een data simkaart kun je gemakkelijk in het buitenland internetten. Zo kun je bijvoorbeeld met een data simkaart Europa in heel Europa gebruik maken van mobiele data. Als je dus op vakantie bent, of je bent voor je werk in een ander Europees land, dan kun je gemakkelijk internetten met een data simkaart.

Veilig internetten

Niet iedereen denkt hierbij na, maar dit is toch zeer belangrijk. Het is namelijk zo dat veel netwerken niet veilig zijn. Vooral bij open netwerken is de kans groter dat het een onveilig netwerk is. Hiermee verbinden is geen goed idee, zowel in Nederland als in het buitenland. Vooral wanneer je belangrijke gegevens deelt, kan dit een gevaar zijn. Met een data simkaart loop je dit risico niet. Je verbindt met het netwerk van een bekende telecomprovider en loopt hiermee veel minder risico’s.

Voorkom extra kosten

Je kunt met een data simkaart niet bellen en sms’en. Dat betekent ook dat je hier niet voor hoeft te betalen. Daarmee bespaar je kosten. Je hoeft namelijk niet voor een abonnement met belminuten en sms’jes te gaan, als je deze toch niet of nauwelijks gebruikt. Met een data simkaart betaal je alleen voor mobiele data!

Bepaal bij prepaid zelf je kosten

Kies je voor prepaid? Dan bepaal je zelf je kosten! Het is jouw beslissing met hoeveel data je opwaardeert en wanneer je dat doet. Je kunt dus opwaarderen wanneer jou het uitkomt en met het bedrag dat jij kiest. Hierdoor heb je controle over je kosten!

Wil jij meer weten over de data simkaart? Je kunt ook contact opnemen met KPN klantenservice en zij helpen je met al je vragen!