waarom je tussen kerst en oud en nieuw moet solliciteren

Waarom je tussen Kerst en oud & nieuw moet solliciteren

Het einde van het jaar is bijna aangebroken. Een bewogen jaar waarin de tijd voorbij is gevlogen, maar helaas ook een jaar waarin veel mensen hun baan kwijt zijn geraakt door het Corona virus. Denk bijvoorbeeld aan studenten met een horecabijbaan. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, maar gaat het solliciteren je niet zo best af? Wij hebben de gouden tip voor je: solliciteer tussen Kerst en oud en nieuw!

Bedrijven hebben geen vakantie

De meeste bedrijven hebben geen Kerstvakantie. Terwijl jij en je vrienden heerlijk van de feestdagen genieten, werken veel bedrijven en uitzendbureaus gewoon door. (Feestdagen uitgezonderd natuurlijk). Juist omdat veel sollicitanten in de vakantiesfeer zitten, zullen zij in december niet zo snel op vacatures reageren. De meesten bewaren dit voor in het nieuwe jaar. Maak hier gebruik van! Door juist in deze periode op vacatures te reageren zal je meer opvallen en een grotere kans hebben om een baan te vinden.

Fris het nieuwe jaar in

Veel bedrijven zullen het nieuwe jaar willen starten met nieuwe werknemers. Dit komt doordat december vaak de maand is waarin jaaroverzichten worden opgesteld. Hieruit kan een bedrijf zien hoeveel personeel zij in het nieuwe jaar kunnen aannemen. Het gevolg is dat er in december een hoop nieuwe vacatures online komen. Het is voor bedrijven ideaal om meteen in januari te starten met het inwerken van nieuw personeel. Recruiters zullen daardoor snel zijn met het bekijken van de sollicitaties.

Meer vacatures, minder sollicitanten? Dit is je kans!

Speel in op de Kerstsfeer

Het voordeel van december is dat iedereen in een eindejaarsfeer zit. Men is over het algemeen vrolijker en minder gestrest en kijkt vooral uit naar de feestdagen die zij met hun familie en vrienden kunnen vieren. Het is super slim om hier op in te spelen. Wens de recruiters bijvoorbeeld alvast een jaarwisseling feestdagen wanneer je solliciteert. Dit vinden zij altijd leuk om te lezen!

Genoeg redenen dus om gewoon nog voor het eind van het jaar te solliciteren. Vind je het lastig om zelf naar vacatures te zoeken en heb je hier hulp bij nodig? Schakel dan een studenten uitzendbureau in. Zij zullen je, ook in de Kerstvakantie, helpen om een passende baan te vinden. Succes!