Voordelen website bouwen

Voordelen van een website bouwen met WordPress

Als je niet kunt programmeren maar wel graag een eigen website wilt maken, dan zijn er verschillende platformen die je kunt gebruiken. WordPress is een krachtig, functioneel platform waar iedereen een eigen website mee kan bouwen en beheren – ook als je geen kennis van programmeren hebt. WordPress is de afgelopen jaren hard gegroeid; maar liefst 20% van alle websites op het internet draaien op WordPress. In dit artikel belichten we de 5 voordelen van een website bouwen met WordPress! 

1. Meest gebruiksvriendelijke CMS in de markt

WordPress is voorzien van het meest gebruiksvriendelijke content management systeem (CMS) in de markt. Het CMS kun je zien als de ‘achterkant’ van je website, waar je al je werk doet; hier bouw je je pagina’s op, schrijf je je blogberichten en pas je je instellingen aan. Zelfs beginners die nog nooit iets met web development hebben gedaan kunnen met het WordPress CMS uit de voeten. Het is een kwestie van inloggen, en daarna wijzen de meeste dingen zich vanzelf. Daarbij zijn er dagelijks duizenden experts bezig zijn om het WordPress CMS te verbeteren, te testen, uit te breiden en veiliger te maken.

2. keuze uit duizenden thema’s

Of je nu een blog, zakelijke website, portfolio of ander soort website wilt bouwen, er zijn voor elke niche duizenden gratis en premium thema’s te vinden. Veel van die thema’s zijn speciaal ontwikkeld met het oog op mensen die zelf geen programmeerkennis hebben; met behulp van o.a. handige drag & drop page builders kan iedereen zelf in no time een site bouwen zonder ook maar één regel code te hoeven typen. De thema’s bieden ook volop aanpassingsmogelijkheden. Daarbij kunnen indien gewenst de functionaliteiten van het thema worden uitgebreid met diverse widgets en plugins.

3. Responsive websites

Doordat steeds meer mensen gebruik maken van smartphones en tablets, is responsiveness van essentieel belang bij het bouwen van je website. Een responsive website is zo gemaakt dat de layout zich automatisch aanpast naar het schermformaat van het apparaat waarop de site wordt bekeken. Dit zorgt voor goed leesbare teksten, een gebruiksvriendelijke navigatie, en uiteindelijk een optimale gebruikerservaring. Vrijwel alle WordPress thema’s zijn responsive; en mocht je toch een thema willen gebruiken dat niet responsive is, dan is er wel een plugin te vinden om een mobiele versie van je website te maken.

4. Google optimalisatie ready

Het maakt niet uit wat het doel van je website is; als niemand je website kan vinden, dan heb je er vrij weinig aan. Je moet er dus voor zorgen dat je website snel gevonden kan worden door zoekmachines. Door middel van Google optimalisatie kun je je website zo inrichten dat hij door je doelgroep beter kan worden gevonden in Google. Zo zijn er verschillende plugins om de vindbaarheid te verbeteren, en trucjes voor hoe je je pagina’s en berichten het beste kunt opmaken. Met de juiste aanpak kun je er voor zorgen dat je website hoog scoort in de zoekresultaten, wat leidt tot meer bezoekers.

5. Eenvoudig zelf je website aanpassen en beheren

WordPress is meer dan alleen maar een platform om je site op te bouwen; als je WordPress website eenmaal online staat, is het namelijk ook heel makkelijk om je website aan te passen en de content te beheren. Dit doe je allemaal via het gebruiksvriendelijke CMS. WP handleiding biedt een Nederlandstalige digitale WordPress handleiding waarin je stap voor stap leert om een professionele WordPress website te bouwen, zelf je website aan te passen en je content te beheren. Alle WordPress onderwerpen, mogelijkheden en extra’s komen aan bod.