nieuwe laptop nodig zoeken

Nieuwe laptop nodig? Let hier op als je gaat zoeken

Is het tijd geworden voor een nieuwe laptop? Dan is de kans groot dat je op zoek gaat naar een laptop. Je zoekt in Google naar laptops en je zult allerlei aanbieders en merken laptops tegenkomen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten? Wat is een goede laptop en hoe weet je nu dat je niet teveel betaald voor de laptop die je voor ogen hebt? Lastig! Maar in deze blog gaan wij je een aantal tips geven waar jij op kunt letten als je op zoek gaan naar een laptop.

Ga voor een bekend merk

Bekende merken als HP, Lenovo Dell, Asus en Acer ken je wellicht wel. Maar er zijn ook minder bekende merken op de markt. Welk merk goed is? Dat is lastig te zeggen. Dat hangt af wat je met de laptop wilt, maar wij raden wel aan om voor een bekend merk te kiezen. Nieuwe merken kunnen best goed zijn, maar die hebben vaak nog wel te bewijzen op laptop (en zeker support) gebied.

Tip: Bekijk de HP zbook. Een echte krachtpatser op laptopgebied.

De specificaties

Wat moet je laptop precies kunnen? Het is belangrijk om vooraf een lijstje te maken met wat je precies met de laptop gaat doen. Heb je hem alleen nodig om een beetje te internetten, tekst te editten of ben je juist meer van plan? Bijvoorbeeld gamen of grote programma’s draaien? Dan heb je totaal verschillende specificaties nodig. Houd hier goed rekening mee. Denk aan de volgende zaken:

  • Videokaart
  • Processor
  • Werkgeheugen

Bepaal wat je met je laptop wilt en kijk wat je dan minimaal nodig hebt aan specificaties. Online kun je al veel informatie vinden, maar je kunt je natuurlijk ook laten adviseren door een specialist.

Touch of niet?

Tegenwoordig komen er veel laptops met een touchscreen op de markt. Waar de een het heerlijk vindt, vindt de ander het maar niks. Bedenk wel dat een touchscreen scherm aanraakgevoelig is wat niet altijd even handig is. Daarnaast wordt een touchscreenscherm ook sneller vies. Bedenk daarom goed of je dit wel echt nodig hebt!

Ga jij een nieuwe laptop komen? Houd dan zeker rekening met de bovenstaande elementen. Goede research vooraf naar een specifiek model of type laptop kan hierbij helpen.