gender reveal party hoe pak zoiets aan

Een gender reveal party, hoe pak je zoiets aan?

Je hoort het begrip “gender reveal party” steeds vaker voorbij komen en dit is niet zo gek, want het is ondertussen een heel populair feestje hier in Nederland. Een gender reveal party is eigenlijk een feestje waarbij de toekomstige ouders erachter komen of zij een jongen of een meisje krijgen. Dit feestje kun je natuurlijk samen vieren, maar het is ook mogelijk vrienden en familie deel uit te laten maken van dit bijzondere moment.

Hoe pak je zoiets aan?

Natuurlijk is ieder feestje anders en heeft iedereen zijn eigen ideeen over een gender reveal party. Toch is er één aspect op ieder gender reveal feestje wat telkens terugkomt, namelijk het bekendmaken van het geslacht. Je hebt enorm veel verschillende gender reveal opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een ballon doorprikken met roze of blauwe confetti erin, een taart doorsnijden die is gevuld met roze of blauwe vulling of zelfs een gender reveal brandblusser bestellen die roze of blauwe poeder spuit. Waar de voorkeur naar uit gaat is natuurlijk per persoon verschillend. De meest gebruikte manieren in Amerika zijn door middel van een Pinata, een taart of prikballon.

Naast de manieren waarop je het geslacht bekend maakt is het natuurlijk ook enorm leuk om jullie hele woonkamer of zaaltje om te toveren tot een gender reveal walhalla. Je hebt veel verschillende webshops waar je jezelf kunt onderdompelen in de wereld van de gender reveal decoratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bekertjes, bordjes en servetten, maar ook slingers, ballonnen of gastenboeken. In deze gastenboek kun je mooie herinneringen laten opschrijven door de mensen die aanwezig waren op het feestje. Leuk voor jullie als ouders, maar natuurlijk ook leuk om later met jullie kindje terug te lezen.

Wie nodig je uit?

Leuk een gender reveal party, maar wie is daarbij welkom? Zoals hierboven genoemd worden in de meeste gevallen de vrienden en familie van de aanstaande ouders uitgenodigd. Toch komt het ook regelmatig voor dat ook collega’s of buren worden uitgenodigd op het feestje. Het is natuurlijk helemaal aan jullie, doe vooral waar jullie je fijn bij voelen en geniet van het moment!