De juiste vloer kiezen voor je hond

De juiste vloer kiezen voor jouw hond

Het hebben van een hond is een van de leukste dingen in je leven. Een hond wordt meestal gezien als een onderdeel van de familie. Daarom is het ook belangrijk dat je jouw woning zo inricht dat jouw viervoeter hier ook profijt van heeft. Er is veel keuze als het gaat om types vloerbedekking. Er is onder hondenliefhebbers gevraagd welke vloeren zij het beste vinden en daar heb ik een overzicht van gemaakt. Zo kunnen jullie zelf een keuze maken uit de soorten vloeren.

Wat zijn de geschikte vloeren?

Er zijn een aantal soorten vloeren geschikt voor honden. Om te beginnen, de meest genoemde, vloersoort, namelijk PVC vloeren. Een PVC vloer is een kunststofvloer en heeft veel voordelen voor de honden. De vloer is erg duurzaam en hierdoor ook slijtvast. Het is een vloer die dus lang meegaat. Naast dit geeft een PVC vloer voldoende grip aan de hondenpootjes, zo zal de hond niet snel uitglijden. Een voordeel voor jezelf is dat de vloer makkelijk schoon te maken is, zo hoef je niet enorm vaak en lang schoon te maken. Heb je een hond? Dan kan een nieuwe PVC vloer de ideale oplossing zijn voor jou.

Naast de PVC vloeren zijn de laminaatvloeren ook geschikt voor honden. Echter moet je wel zorgen dat je kiest voor een ruw soort en niet voor een glad soort. De viervoeters rennen veel rond in de woning en je wilt ongelukken natuurlijk voorkomen. Het voordeel van laminaatvloeren is dat ze makkelijk te leggen zijn en ook nog is makkelijk schoon te maken zijn.

Voor welke vloeren moet je niet kiezen?

Er zijn natuurlijk ook genoeg vloeren die niet geschikt zijn voor een woning met honden. Zo zijn gladde vloeren echt een afrader. Je wilt natuurlijk geen schaatsbaan in huis hebben, dus zorg ervoor dat de vloeren ruw genoeg zijn zodat de beestjes genoeg grip hebben met hun pootjes.

Naast dit zijn vloeren die moeilijk schoon te maken zijn ook een afrader. Honden laten veel nare geurtjes achter en wanneer je vloer niet makkelijk schoon te maken is, blijven deze geurtjes al snel in de woning hangen. Tapijt is één van de voorbeelden van ongeschikte vloeren.

Denk je eraan om een nieuwe vloer aan te leggen? Zorg ervoor dat je de tips in je achterhoofd neemt en neem een kijkje op martijndewitvloeren.nl om een vloer te vinden die voldoet aan jouw wensen en behoeften.