Babykleding kopen als cadeau

Babykleding als cadeau

Wanneer een goede vriend of familie een kindje krijgt is het kopen van een leuk cadeau enorm lastig. Ze krijgen waarschijnlijk al genoeg leesboekjes en speelgoed. Wat altijd een leuk cadeau is, is babykleding! Babykleding is een cadeau wat enorm leuk is en niks is leuker als wanneer je het baby’tje even later in jouw kleding ziet. Echter is het kopen van babykledingwel lastig. Je moet op een aantal aspecten letten voordat je de kleding koopt en deze bespreek ik in dit artikel.

Welke maat moet ik hebben?

De maat van een baby is moeilijk in te schatten voor de geboorte. Tevens zijn de meeste baby’tjes als na twee manden uit de eerste kleertjes gegroeid. Een pasgeboren baby heeft over het algemeen maatje 50/56, echter ga je dus al snel over naar maat 62/68. Het is dus handig om kleren in maatje 62 te kopen. Hierdoor is de kans groot dat de kleding past of dat ze in de kleding kun groeien.

Let op het comfort!

Het kan erg verleidelijk zijn om de schattigste jurkjes of truitjes te kopen en te geven, maar dit is niet altijd het slimste. Bij babykleding is het comfort erg belangrijk. Het grootste gedeelte van de dag ligt de baby op zijn rug en dit moet zo comfortabel mogelijk zijn voor het kind. Kijk dus naar kleding die hieronder valt. Aanbevolen materialen zijn katoen, wol en badstof. Een merk die veel van dit soort zachte kleding verkoopt is het merk z8.

Naast het materiaal moet je zorgen dat er geen harde fransjes of capuchon op de kleding zit. Dit doet alleen maar pijn bij het kind en een grote of harde bobbel in de rug zorgt ervoor dat het kind een stuk minder lekker ligt.

Makkelijk aan te doen

Je wilt natuurlijk ook aan de ouders denken. Het aankleden van kinderen is moeilijk en daarom wil je hier niet te veel tijd aan besteden. Zorg ervoor dat je kleding vindt die makkelijk aan te doen is. Kleertjes die over het hoofd van het kind aangetrokken moeten worden zijn niet fijn voor de baby en daarom moet je dit zo veel mogelijk voorkopen.

Over het algemeen is kinderkleding een leuk idee, denk aan het comfort van het kind en veel winkelplezier!